Permanente vorming

Elke advocaat moet zich permanent bijscholen in juridische en praktijkondersteunende materies. Hij moet jaarlijks 20 punten verzamelen en kan daarvoor o.a. opleidingen volgen die erkend zijn door de Orde van Vlaamse Balies. Voeg hieronder uw opleiding toe om erkend te worden.

Aanmelden als organisator

Voegt u voor het eerst een opleiding toe? Registreer u dan eerst als organisator. Na de registratie ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord per mail, waarmee u zich kunt aanmelden op deze website.

Meld u aan als organisator
 

Meer info
  • Om in aanmerking te komen voor erkenning betaalt elke organisator een dossierrecht van 1x de deelnameprijs van de opleiding, met een minimum van € 25 en een maximum van € 695.
  • Bekijk hoofdstuk II.3 Permanente vorming in de Codex Deontologie voor Advocaten.

Word een erkende opleidingsinstelling

Een organisator kan op eigen verzoek door de erkenningscommissie erkend worden als erkende opleidingsinstelling.

Een erkende opleidingsinstelling hoeft gedurende de geldigheid van haar erkenning haar aanvragen niet meer voor te leggen aan de erkenningscommissie en beslist zelf welke vormingsactiviteit in aanmerking komt voor permanente vorming en voor hoeveel punten elke opleiding in aanmerking komt.

Het volstaat om de opleidingen te melden via de knop “Meld u aan als organisator” zodat uw opleidingen in de lijst van erkende cursussen worden opgenomen.

Alle voorwaarden leest u de Codex Deontologie.

Om erkenning te verkrijgen, richt de kandidaat-erkende opleidingsinstelling haar verzoek in een aangetekend schrijven aan de Orde van Vlaamse Balies.

Aanvraagformulier

Download hier het aanvraagformulier om een erkende opleidingsinstelling te worden. Vul het formulier in en verstuur het aangetekend naar de Orde van Vlaamse Balies

Download aanvraagformulier

Data erkenningscommissie

Eerstvolgende vergadering erkenningscommissie

dinsdag 09 januari

Volgende data

6 februari - 6 maart - 3 april - 8 mei - 5 juni

Veelgestelde vragen