Woning

Bouwen

Uw droomhuis bouwen gebeurt niet in een-twee-drie: een stedenbouwkundige vergunning aanvragen, een architect vinden, een aannemer onder de arm nemen, etc. Een advocaat kan u helpen om een en ander in orde te brengen. Hij kijkt onder andere contracten na en adviseert u bij onderhandelingen. Zo vermijdt u problemen in de toekomst.

Meer weten

Huren

Goede afspraken tussen huurder en verhuurder zijn belangrijk. Een duidelijke huurovereenkomst vormt hierbij alvast een goed begin. Door vooraf een advocaat te raadplegen om bijvoorbeeld een huurovereenkomst op te stellen, kunt u problemen voorkomen. Maar soms loopt het toch nog fout. Ook dan zoekt een advocaat mee naar een oplossing, minnelijk of via een procedure.

Meer weten

Mede-eigendom

In een appartementsgebouw wonen verschillende eigenaars samen. Om alles vlot te laten verlopen legt de wet een aantal regels op. Zo is er een syndicus, een algemene vergadering van mede-eigenaars en een raad van mede-eigendom, elk met eigen bevoegdheden en taken. Een advocaat kent de regels en geeft raad zodat de samenwerking vlot verloopt.

Meer weten